Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Ínyenc gesztenyegolyók

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha

Hozzávalók

kb. 45 darabhoz

Gesztenyepüréhez

Canache krémhez

  • 3 evőkanál Dr. Oetker Aroma rum
  • 200 g étcsokoládé
  • 75 ml tejszín
  • 1 evőkanál lágy vaj vagy margarin

Ezenkívül

  • 50 g aszalt meggy vagy vörösáfonya
  • 25 g pisztácia
  • 25 g őrölt mandula

Elkészítés

Elkészítés

A gesztenyét apróra vágjuk. Hozzáadjuk a tejet, a tejszínt, a bourbon vaníliás cukrot, és a porcukrot. Egy főzőedényben lassú tűzön a masszát felfőzzük, időnként megkeverjük. Az egészet pürésítjük, a rum aromát a masszához keverjük, majd hagyjuk kihűlni és egy fél órára hűtőszekrénybe tesszük.

A canache krémhez a csokoládét durva darabokra törjük. A tejszínt egy kis edényben felfőzzük, a tűzről levéve hozzáadjuk a csokoládét és kevergetve felolvasztjuk benne. A masszát újramelegítjük, amíg a csokoládé teljesen el nem olvad, majd hozzáadjuk a margarint is. A masszát egy tálkába tesszük és kihűtjük.

Az aszalt meggyet apróra vágjuk. A pisztáciát finomra őröljük, és a mandulával összekeverjük. A canache krémet újra átkeverjük, majd hozzáadjuk a gesztenyepürét és a meggyet. Két teáskanál segítségével apró golyókat formázunk, melyeket a pisztáciás-mandulás forgácsban meghempergetünk. A golyókat bonbon-papírban tálaljuk

Javaslatok, alternatív elkészítés

A desszert elkészítéséhez készen vásárolt gesztenyepürét (200 g) is használhatunk.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!