Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Mogyorókrémes szív

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Mogyorókrémes szív
Elkészítési nehézség: Nehéz
Kategória: Torták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Egyéb torták , Piskóták

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Díszítéshez

  • Szív alakú csokibonbon

Elkészítés

Előkészítés

A sütőt előmelegítjük. A sütőformát (kb. 20 cm átmérőjű szív alakú) kivajazzuk.

Elkészítés

Tészta:
A tojásokat egy keverőedénybe tesszük, és konyhai robotgéppel (keverő spirállal) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton habosra keverjük a cukor és vaníliás cukor fokozatos hozzáadásával. A lisztet a kakaóporral és a sütőporral elkeverjük, és a tojáshabra szitáljuk, majd óvatosan összekeverjük. A masszát sütőformába öntjük, és egyenletesen elsimítjuk.

A sütőformát a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felsőfűtés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: 3-4 fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 20 perc

Sütés után a süteményt 10 percig a formában, majd a sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Krém:
A tortalapot vízszintesen kettévágjuk. A habtejszínt és a mogyorókrémet egy keverőedényben konyhai robotgéppel összekeverjük. Hozzáadjuk a habfixálót, vanillincukrot. A krémet konyhai robotgép legmagasabb fokozatán kemény habbá verjük. A krém 1/3 részét az alsó tortalapon egyenletesen elsimítjuk, ráhelyezzük a felső tortalapot. A maradék krémet fagyasztózacskóba tesszük, jól lezárjuk. A zacskó sarkát picit kivágjuk, és pici halmokat nyomunk a tortára.

Díszítés:
A tortát szív alakú csokibonbonnal díszítjük. Tálalásig hűtőszekrényben tároljuk.

Tálalás

Kb. 4 darab

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató