Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Tejszínes torta

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Tejszínes torta
Elkészítési nehézség: Nehéz
Kategória: Torták
Másodlagos kategória: Egyéb torták

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

  • 150 g ribizli, eper, vagy sárgabarack lekvár

Krémhez

Ezenkívül

  • Porcukor

Díszítéshez

Elkészítés

Elkészítés

A lisztet a sütőporral elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgép dagasztó spiráljával sima tésztává dagasztjuk. A tésztát fél órára hűvös helyre tesszük.

A tésztát három egyenlő részre vágjuk, majd 3 db, egyenként 24 cm átmérőjű lapot nyújtunk. A tészta széleit kerek sütőforma segítségével egyenesre vágjuk.

A lapokat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a lapokat megsütjük.

Alsó és felsőfűtés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gáz: 3-4 fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 8 perc

Sütés után az egyik tortalapot tálcára tesszük, köré sütőkapcsot helyezünk, és a lekvár felével megkenjük.

A tejszínt kemény habbá verjük. A tejfölhöz hozzákeverjük a zselatin fixet, majd a vaníliás cukrot, végül beleforgatjuk a tejszínhabot. A krém felét az alsó tortalapon egyenletesen elsimítjuk, ráhelyezzük a középső lapot, melyet először lekvárral, majd a maradék krémmel bevonunk. Ráhelyezzük a felső tortalapot, és enyhén megnyomjuk. A tortát porcukorral hintjük, és legalább 24 órára hűtőszekrénybe helyezzük.

A díszítéshez a lekvárt elkeverjük tortazselével, és folyamatosan keverve, forrástól számítva legalább 1 percig főzzük. A masszát alufóliára öntjük. Miután a zselé megszilárdult, kiszúróforma segítségével szívecskéket szaggatunk, mellyel a tortát ízlés szerint díszítjük.

Vélemények

ZerAlexandra

ZerAlexandra
2014.02.13. | 23:17

Nagyon tetszik ez a recept, remélem, hogy a párom is ennyire örülni fog neki, mint amennyire én.
Ibi53

Ibi53
2014.02.12. | 18:54

Nagyon finom, csak a lapok a krémből felvett nedvességtől túl lágyak lettek. Gondolom a tejfől nem volt megfelelő. A diszitési technika pedig, egyszerű és nagyszerű! Köszönöm az ötletet.
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!