Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Tejszínes torta

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Tejszínes torta
Elkészítési nehézség: Nehéz
Kategória: Torták
Másodlagos kategória: Egyéb torták

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

  • 150 g ribizli, eper, vagy sárgabarack lekvár

Krémhez

Ezenkívül

  • Porcukor

Díszítéshez

Elkészítés

Elkészítés

A lisztet a sütőporral elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgép dagasztó spiráljával sima tésztává dagasztjuk. A tésztát fél órára hűvös helyre tesszük.

A tésztát három egyenlő részre vágjuk, majd 3 db, egyenként 24 cm átmérőjű lapot nyújtunk. A tészta széleit kerek sütőforma segítségével egyenesre vágjuk.

A lapokat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a lapokat megsütjük.

Alsó és felsőfűtés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gáz: 3-4 fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 8 perc

Sütés után az egyik tortalapot tálcára tesszük, köré sütőkapcsot helyezünk, és a lekvár felével megkenjük.

A tejszínt kemény habbá verjük. A tejfölhöz hozzákeverjük a zselatin fixet, majd a vaníliás cukrot, végül beleforgatjuk a tejszínhabot. A krém felét az alsó tortalapon egyenletesen elsimítjuk, ráhelyezzük a középső lapot, melyet először lekvárral, majd a maradék krémmel bevonunk. Ráhelyezzük a felső tortalapot, és enyhén megnyomjuk. A tortát porcukorral hintjük, és legalább 24 órára hűtőszekrénybe helyezzük.

A díszítéshez a lekvárt elkeverjük tortazselével, és folyamatosan keverve, forrástól számítva legalább 1 percig főzzük. A masszát alufóliára öntjük. Miután a zselé megszilárdult, kiszúróforma segítségével szívecskéket szaggatunk, mellyel a tortát ízlés szerint díszítjük.

Vélemények

ZerAlexandra

ZerAlexandra
2014.02.13. | 23:17

Nagyon tetszik ez a recept, remélem, hogy a párom is ennyire örülni fog neki, mint amennyire én.
Ibi53

Ibi53
2014.02.12. | 18:54

Nagyon finom, csak a lapok a krémből felvett nedvességtől túl lágyak lettek. Gondolom a tejfől nem volt megfelelő. A diszitési technika pedig, egyszerű és nagyszerű! Köszönöm az ötletet.
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató