Receptek



Kategória: Torták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Egyéb torták , Kevert tészták, kuglófok
Hozzávalók
kb. 12 szelethez
- Szív alakú (átmérő 24 cm) tortaforma
- Kevés zsiradék
Kevert tészta
- 75 g étcsokoládé
- 124 g Rama
- 125 g cukor
- 2 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
- 1 csipet só
- 2 tojás (közepes méretű)
- 75 ml vörösbor
- 125 g liszt
- 2 csapott teáskanál Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
- 1 csapott teáskanál fahéj
- 2 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
Máz
- 2 tasak Dr. Oetker cukormáz puncs
- 7-8 teáskanál vörösbor
Elkészítés
Elkészítés
A margarint egy keverőtálban konyhai robotgéppel habosra keverjük. Keverés közben fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, a vanillincukrot és a sót. Mindegyik tojást a legmagasabb fokozaton fél percig keverjük hozzá, majd hozzáadjuk a bort is. A lisztben elvegyítjük a kakaóport, a fahéjat és a sütőport, és részletekben a masszához szitáljuk. A csokoládét felaprítjuk, és a tésztába keverjük. A tésztát a szív alakú formába öntjük, elegyengetjük, és a sütő alsó harmadában megsütjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: 2-3. fokozat (előmelegítés nélkül)
Sütési idő: kb. 45 perc
A süteményt 10 percig a formában állni hagyjuk, majd egy sütőrácsra borítjuk, és hagyjuk kihűlni.
A cukormázat a tasakon lévő leírás alapján elkészítjük, de víz helyett vörösbort használunk. A mázat a tortára öntjük, ízlés szerint pl. tejszínhabbal, marcipánvirágokkal, kandírozott rózsalevelekkel díszítjük, és hagyjuk megszilárdulni.
Javaslatok, alternatív elkészítés
Vörösbor helyett használhatunk meggylevet is.
Vélemények
Még nem érkezett vélemény!