Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Zsiráftorta

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Zsiráftorta
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Torták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Egyéb torták , Kevert tészták, kuglófok

Hozzávalók

kb. 12 szelethez

Tésztához

Ezenkívül

Krémhez

Elkészítés

Előkészítés

Kipróbálhatjuk a tortát különböző ízű ivójoghurttal!

Elkészítés

Előkészítjük és kimérjük valamennyi hozzávalót. A kapcsos tortaformát (kb. 26 cm átmérőjű) kivajazzuk, alját kibéleljük sütőpapírral. Előmelegítjük a sütőt a megadott hőmér­sékletre.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 2-3. fokozat (előmelegítve)

A tésztához a lisztet a sütőporral elkeverjük, és beleszitáljuk egy keverőtálba. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel kezdetben alacsony, majd a legmagasabb fokozaton az egészet sima tésztává keverjük (kb. 3 percig). A tészta felét beleöntjük az előkészített tortaformába. A másik adag tésztához hozzákeverjük a kakaót, majd a kakaós tésztát lassan, pacaszerűen a világos tésztára öntjük. Végül a sütőformát az előmelegített sütő középső részébe toljuk, és máris sülhet a sütemény.

Sütési idő: kb. 35 perc

A megsült süteményt 10 percig a formá­ban, majd a formából kivéve egy sütőrácson hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, vízszintesen félbevágjuk a tésztát. Az alsó tortalapot egy tortatálra tesszük, a megtisztított tortaforma keretet a tészta köré csatoljuk.

A krémhez az ivójoghurtot a cukorral elkeverjük. A tejszínt felverjük, hozzákeverjük a Zsela­tin fixet, majd a joghurtot. A krémet a tor­talapon egyenletesen elkenjük, majd ráhelyezzük a felső tortalapot. Végül a tortát kb. 2 órára hűtőszekrénybe tesszük.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Kipróbálhatjuk a tortát különböző ízű ivójoghurttal!

Vélemények

noncsi55

noncsi55
2012.05.04. | 11:17

Nagyon tetszenek nekem a foltok rajta .
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!