Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Mákos-mandulás szív

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Mákos-mandulás szív
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Torták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Egyéb torták , Kevert tészták, kuglófok

Hozzávalók

kb. 12 szelethez

Tésztához

  • 5 tojássárgája (közepes méretű)
  • 50 g Dr. Oetker Marcipán
  • 1 csipet só
  • 3 evőkanál mandulalikőr (Amaretto)
  • 80 g porcukor
  • 5 tojásfehérje (közepes méretű)
  • 100 g cukor
  • 100 g búzaliszt
  • fél tasak Dr. Oetker Sütőpor
  • 100 g darált mák
  • 100 g darált mandula
  • 80 g lágy vaj

Ezenkívül

  • 60 ml mandulalikőr

Mázhoz

Elkészítés

Előkészítés

A marcipánmasszát apróra vágjuk. A szív alakú sütőformát kivajazzuk, lisztezzük. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A tojássárgáját a marcipán darabokkal, a sóval, a mandulalikőrrel, és a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a lágy vajat. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, és addig verjük, míg a késsel ejtett vágás látható marad. A tojáshabot a tojásos-marcipános masszához forgatjuk. A lisztet a sütőporral elkeverjük, és a masszához szitáljuk. Végül hozzáadjuk a mákot, a mandulát. A tésztát az előkészített sütőformában egyenletesen elosztjuk, tetejét elsimítjuk. A sütőformát a sütő alsó harmadába toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 2-3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 40 perc

A megsült süteményt sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni. A süteményt mandulalikőrrel néhányszor meglocsoljuk.

A cukormázat a tasakon lévő használati utasítás szerint elkészítjük, majd bevonjuk vele a kihűlt süteményt. Hagyjuk a mázat szilárdulni. Végül a Dekor Tollal a mázra tetszőleges mintákat rajzolunk.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!