Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Mákos-mandulás szív

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Mákos-mandulás szív
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Torták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Egyéb torták , Kevert tészták, kuglófok

Hozzávalók

Tésztához

  • 5 tojássárgája (közepes méretű)
  • 50 g Dr. Oetker Marcipán
  • 1 csipet só
  • 3 evőkanál mandulalikőr (Amaretto)
  • 80 g porcukor
  • 5 tojásfehérje (közepes méretű)
  • 100 g cukor
  • 100 g búzaliszt
  • fél tasak Dr. Oetker Sütőpor
  • 100 g darált mák
  • 100 g darált mandula
  • 80 g lágy vaj

Ezenkívül

  • 60 ml mandulalikőr

Mázhoz

Elkészítés

Előkészítés

A marcipánmasszát apróra vágjuk. A szív alakú sütőformát kivajazzuk, lisztezzük. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A tojássárgáját a marcipán darabokkal, a sóval, a mandulalikőrrel, és a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a lágy vajat. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, és addig verjük, míg a késsel ejtett vágás látható marad. A tojáshabot a tojásos-marcipános masszához forgatjuk. A lisztet a sütőporral elkeverjük, és a masszához szitáljuk. Végül hozzáadjuk a mákot, a mandulát. A tésztát az előkészített sütőformában egyenletesen elosztjuk, tetejét elsimítjuk. A sütőformát a sütő alsó harmadába toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 2-3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 40 perc

A megsült süteményt sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni. A süteményt mandulalikőrrel néhányszor meglocsoljuk.

A cukormázat a tasakon lévő használati utasítás szerint elkészítjük, majd bevonjuk vele a kihűlt süteményt. Hagyjuk a mázat szilárdulni. Végül a Dekor Tollal a mázra tetszőleges mintákat rajzolunk.

Tálalás

Kb. 12 szelet

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató