Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Ezerszemű torta

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Ezerszemű torta
Elkészítési nehézség: Nehéz
Kategória: Torták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Gyümölcsös torták , Kevert tészták, kuglófok

Hozzávalók

Tészta

Krémhez

Díszítéshez

  • 250 g földieper
  • 3 teáskanál porcukor
  • Fél teáskanál víz
  • Kevés keserű csokoládé

Elkészítés

Elkészítés

Tészta:
A margarint egy keverőedényben konyhai robotgéppel habosra keverjük. Hozzáadjuk a cukrot, sót, aromát és tovább keverjük. A tojásokat egyenként fél percig legmagasabb fokozaton keverve a masszához adjuk. A lisztet a sütőporral elkeverjük, és a masszához szitáljuk. Végül hozzáadjuk a mandulaforgácsot.

A masszát a sütőformába öntjük, és egyenletesen elsimítjuk. A formát a tepsi középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

A sütőformát (24 cm átmérőjű) kivajazzuk. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felsőfűtés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: 3-4. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: 30 perc

Sütés után a sütőformát eltávolítjuk, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Krém:
A tejszínt a vanillincukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük, és a tortán egyenletesen elsimítjuk.

Díszítés:
A földiepret megtisztítjuk és megmossuk. A porcukrot egy keverőedénybe szitáljuk, hozzáadjuk a vizet, majd sűrű mázzá keverjük. A mázat nyomózsákba töltjük, és az eperszemre két pöttyöt nyomunk. A csokoládét gőz felett megolvasztjuk, nyomózsákba töltjük, és a pöttyökre pupillát rajzolunk. Az eperszemeket a tejszínes krémre helyezzük.

Tálalás

Kb. 12 szelet

Javaslatok, alternatív elkészítés

A tortát gyümölcs hozzáadásával is elkészíthetjük (pl.: sárgabarack). Ehhez 250 g gyümölcsöt apróra vágunk, és a tortán sütés előtt egyenletesen elosztjuk. A gyümölcsös variációnál a sütési idő 10 perccel hosszabb.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató