Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Ezerszemű torta

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Ezerszemű torta
Elkészítési nehézség: Nehéz
Kategória: Torták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Gyümölcsös torták , Kevert tészták, kuglófok

Hozzávalók

kb. 12 szelethez

Tészta

Krémhez

Díszítéshez

  • 250 g földieper
  • 3 teáskanál porcukor
  • Fél teáskanál víz
  • Kevés keserű csokoládé

Elkészítés

Elkészítés

Tészta:
A margarint egy keverőedényben konyhai robotgéppel habosra keverjük. Hozzáadjuk a cukrot, sót, aromát és tovább keverjük. A tojásokat egyenként fél percig legmagasabb fokozaton keverve a masszához adjuk. A lisztet a sütőporral elkeverjük, és a masszához szitáljuk. Végül hozzáadjuk a mandulaforgácsot.

A masszát a sütőformába öntjük, és egyenletesen elsimítjuk. A formát a tepsi középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

A sütőformát (24 cm átmérőjű) kivajazzuk. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felsőfűtés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: 3-4. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: 30 perc

Sütés után a sütőformát eltávolítjuk, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Krém:
A tejszínt a vanillincukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük, és a tortán egyenletesen elsimítjuk.

Díszítés:
A földiepret megtisztítjuk és megmossuk. A porcukrot egy keverőedénybe szitáljuk, hozzáadjuk a vizet, majd sűrű mázzá keverjük. A mázat nyomózsákba töltjük, és az eperszemre két pöttyöt nyomunk. A csokoládét gőz felett megolvasztjuk, nyomózsákba töltjük, és a pöttyökre pupillát rajzolunk. Az eperszemeket a tejszínes krémre helyezzük.

Javaslatok, alternatív elkészítés

A tortát gyümölcs hozzáadásával is elkészíthetjük (pl.: sárgabarack). Ehhez 250 g gyümölcsöt apróra vágunk, és a tortán sütés előtt egyenletesen elosztjuk. A gyümölcsös variációnál a sütési idő 10 perccel hosszabb.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!