Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Kajszis képviselőfánk torta

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Kajszis képviselőfánk torta
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Torták , Égetett tészták
Másodlagos kategória: Gyümölcsös torták , Egyéb égetett tészták

Hozzávalók

kb. 16 szelethez

Tésztához

Krémhez

Ezenkívül

  • Porcukor a díszítéshez

Elkészítés

Előkészítés

A barackot jól lecsöpögtetjük. 300 g gyümölcsöt összeturmixolunk, a maradékot apróra vágjuk. A kapcsos sütőformát (kb. 26 cm átmérőjű) kivajazzuk, alját sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A Rámát a vízzel és a sóval egy főzőedényben felolvasztjuk. A lisztet és az étkezési keményítőt egy adagban hozzákeverjük, és mérsékelt tűzőn addig keverjük, míg a tészta egy gombóccá összeáll és elválik az edény falától (kb. 1-2 perc). Majd a tűzről levéve 4 tojást egyenként (ettől lesz majd üreges a tészta belseje!) a konyhai robotgép legmagasabb fokozatán a tésztához keverjük. (Akkor jó, ha nehezen cseppen le a habverőről.) Hagyjuk kihűlni. Végül a sütőport a kihűlt tésztához keverjük.



A tésztát 3 részre osztjuk, elsimítjuk a sütőforma alján, a sütő középső részébe toljuk és megsütjük.



Alsó és felső sütés: kb. 220 °C (előmelegítve)

Légkeveréses: kb. 200 °C (előmelegítve)

Gáz: kb. 4-5. fokozat (előmelegítve)

Sütési idő: kb. 15 perc



A megsült tésztalapot azonnal sütőrácsra helyezzük, majd hagyjuk kihűlni.



A Krémes krémet a tasakon lévő használati utasítás alapján elkészítjük, majd a gyümölcspürét hozzákeverjük. Az egyik tortalapot tortatálra helyezzük, a megtisztított sütőkeretet köré helyezzük. A krém felét a tésztán elsimítjuk, tetején a barackdarabok felét elosztjuk. Majd a krémre egy tortalapot helyezünk, és a műveletet megismételjük. Végül a felső tortalapot is a krémre helyezzük, és a tortát min. 2 órára hűtőszekrénybe tesszük. Porcukorral meghintve tálaljuk.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!