Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Mascarpone-pezsgő torta narancskrémmel

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Mascarpone-pezsgő torta narancskrémmel
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Torták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Gyümölcsös torták , Túrós torták , Piskóták

Hozzávalók

kb. 16 szelethez

Piskótához

Narancsos krém

  • 250 g narancsfilé (kb. 3 narancs húsa)
  • 300 g hideg tejszín
  • 1 tasak Dr. Oetker Expressz Zselatin fix
  • 150 ml Törley Réservé demi sec pezsgő
  • Kb. 100 ml narancslé
  • 250 g sovány túró
  • 250 g mascarpone sajtkrém
  • 50 g porcukor
  • 1 citrom reszelt héja

Ezenkívül

Elkészítés

Előkészítés

A kapcsos sütőformát (26 cm átmérőjű) kivajazzuk és lisztezzük. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

Piskóta:
A tojásokat egy keverőedénybe ütjük, hozzáadjuk a forró vizet és a konyhai robotgép legmagasabb fokozatán habosra keverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a porcukrot és a vanillincukrot, és további 2 percig verjük. A lisztet a sütőporral és a keményítővel elkeverjük, a masszához szitáljuk, és az egészet sima tésztává keverjük. A tésztát a sütőformába öntjük, tetejét elsimítjuk, a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felsőfűtés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: 3-4 fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 30 perc

Sütés után a süteményt a sütőrácson hagyjuk kihűlni. Miután a piskóta kihűlt a sütőpapírt óvatosan lehúzzuk. A tortalapot vízszintesen kettévágjuk.

Töltelék:
A narancsot meghámozzuk, és a gyümölcshúst kifilézzük. Egy szűrő segítségével a gyümölcs levét felfogjuk. Az alsó tortalapot egy tortás tányérra helyezzük és a piskótát 2 evőkanál narancslekvárral megkenjük. A torta köré sütőkapcsot helyezünk. A narancsfilé 2/3 részét a torán egyenletesen elosztjuk úgy, hogy a torta szélét 1 cm szélességben szabadon hagyjuk. A tejszínt kemény habbá verjük.

A túróhoz keverjük a porcukrot, a reszelt citromhéjat, a pezsgőt, a narancslevet és kézi habverővel elkeverjük. Majd a mascarpone sajtot a masszához adagoljuk, végül a tejszínt is hozzáadjuk. A massza 2/3 részét a narancsfilén egyenletesen elsimítjuk. A felső tortalapot a krémre helyezzük, és enyhén rányomjuk. A maradék krémmel a tortát bevonjuk és egy villa segítségével a krémet megkarcoljuk. A tortát a maradék narancsfilével díszítjük. Legalább 3 órán át a hűtőszekrénybe helyezzük.

Díszítés:
A sütőkapcsot eltávolítjuk, és a torta oldalát a maradék narancslekvárral bevonjuk, majd a csokoládéreszelékkel meghintjük. Tálalás előtt ízlés szerint kakaóporral szórjuk.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!