Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Sült túrótorta málnaszósszal

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Sült túrótorta málnaszósszal
Elkészítési nehézség: Nehéz
Kategória: Torták , Mártások, szószok, pürék
Másodlagos kategória: Túrós torták , Szószok

Hozzávalók

kb. 16 szelethez

Gyúrt tésztához

Krémhez

  • 500 g zsírszegény túró áttörve
  • 180 g porcukor
  • 1 tasak Dr. Oetker Eredeti Puding vaníliaízű
  • 1 tojás (közepes méretű)
  • 2 tojássárgája (közepes méretű)
  • 400 ml tej
  • 2 citrom reszelt héja

Ezenkívül

Málnaszószhoz

Elkészítés

Előkészítés

A málnát felengedjük, levét felfogva jól lecsöpögtetjük. A kapcsos sütőformát (kb. 26 cm átmérőjű) kivajazzuk, alját sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A lisztet a sütőporral elkeverjük, egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává keverjük. A tészta kétharmad részét enyhén lisztezett munkalapon kinyújtjuk, a sütőforma aljába fektetjük, majd villával néhányszor megszurkáljuk. Majd a sütőformát a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt elősütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 3-4. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 15 perc

A megsült tésztát a sütőformában hagyjuk hűlni. Majd állítsuk be újra a sütő hőmérsékletét.

Alsó és felső sütés: kb. 160 °C
Légkeveréses: kb. 140 °C
Gáz: kb. 1-2. fokozat

A túrót a cukorral és a pudingporral konyhai robotgép segítségével simává keverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót is, és alacsony fokozaton tovább keverjük.

A maradék tésztát hengerré formázzuk, és az elősütött tészta oldalát a tésztából megformázzuk úgy, hogy kb. 5 cm magas peremet alkosson. Majd a krémet a tésztára öntjük, a sütőformát a sütőbe visszatoljuk, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 50 perc

Röviddel a sütési idő vége előtt a tojásfehérjét kemény habbá verjük, úgy hogy a késsel ejtett vágás látható maradjon. Fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, a vanillincukrot, és a legmagasabb fokozaton tovább keverjük. A tojáshabot egy habzsákba töltjük, és a még forró süteményre dekoratív motívumokat nyomunk. Majd a süteményt a sütőbe visszatoljuk, és készre sütjük.

Sütési idő: kb. 10 perc

A megsült süteményt a sütőformában hagyjuk kihűlni, majd a sütőformát óvatosan eltávolítva egy tortatálra helyezzük.

A málnaszószhoz az öntetet a tasakon lévő használati utasítás alapján, de csupán 400 ml tej felhasználásával elkészítjük, majd hozzákeverjük a málna levét és a málnát.

A torta tetejére a szószból annyit öntünk, amennyit az felvesz anélkül, hogy lecsurogna, a többit tálaláskor a sütemény mellé kínáljuk.

Vélemények

Kristyna

Kristyna
2012.03.18. | 15:12

Nagyon - nagyon sok az olaj, elrontja az ízét, na meg folyt ki a sütőbe (még jó, hogy nem gázzal működő). A krém... jobban folyik összekeverésnél, mint a víz, sütés után sem nagyon áll össze.
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!