Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Fekete bársony torta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

Csatos tortaformához (Ø 24 cm):

sütőpapír

Piskótához:

70 g búzaliszt
170 g cukor
5 darab tojás (M-es)
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
1 csipet só

Krémhez:

250 g mascarpone sajt
250 g Philadelphia krémsajt
500 ml hideg habtejszín (30% zsírtartalmú)
60 g porcukor

Díszítéshez:

250 g áfonya
2 szár menta

Elkészítés

Előkészítés:

A tortaforma alját sütőpapírral béleljük, a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 150 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Piskóta:
A lisztet, a sütőport, a kétféle kakaóport átszitáljuk, majd alaposan összekeverjük. Szétválasztjuk a tojásokat, majd a fehérjéket konyhai robotgéppel (habverő) felverjük, apránként hozzáadagolva a cukrot és a sót. A kész habhoz egyesével hozzákeverjük a tojások sárgáját. Ezután óvatosan belekeverjük a száraz hozzávalókat, majd a tortaformába öntjük.
A piskótát a sütő középső részébe tesszük és tűpróbáig sütjük.

Sütési idő: kb. 35-40 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A megsült piskótát a tortaformában hagyjuk kihűlni, majd vízszintesen 2 vagy 3 részre vágjuk.

Krém:
Egy magas falú keverőtálba tesszük a kimért habtejszínt és a cukrot és konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton addig keverjük, amig habos és stabil krémet kapunk. A krémsajtokat szintén konyhai robotgéppel (habverő) felhabosítjuk, majd a felvert tejszínhabot a legalacsonyabb fokozaton hozzákeverjük. A krémet a kihűlt piskótalapokon egyenletesen elosztjuk, úgy, hogy némi krém maradjon a torta tetejének bevonására is.

Díszítés:
Az áfonyát megmossuk és egy konyhai papírtörlő segítségével megszárítjuk. A friss áfonyát és menta leveleket tetszés szerint elrendezzük a torta tetején.

Tipp:

A díszítéshez fagyasztott gyümölcsöt jól lecsepegtetve is használhatunk.
Fekete bársony torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
7 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2021-02-27
0 Kedvelés

Hütte-élmény az otthonodban

Ebben a megváltozott helyzetben egy időre búcsút inthet(t)ünk az utazásoknak, külföldi programoknak, éttermi estéknek vagy egyszerűen annak, hogy beüljünk egy kávézóba.

Elolvasom Elolvasom
2021-02-19
0 Kedvelés

Palacsintát, de milyet? Terítéken a palacsintafajták

Legtöbbünk kedves gyerekkori emlékeket őriz a nagy családi palacsintapartikról és a leginkább szeretett ízekről: kakaós, fahéjas, mogyorókrémes, lekváros.

Elolvasom Elolvasom
2021-02-03
0 Kedvelés

Gyümölcsök főzve, sütve, töltve

Február elején már nagyon vágyunk a friss tavaszi-nyári gyümölcsökre, az első eprekre, roppanós cseresznyékre, hamvas barackokra, lédús dinnyékre.

Elolvasom Elolvasom
0 Kedvelés

Pudingok és krémek

Tippek és trükkök a tökéletes desszertek elkészítéséhez.

Elolvasom Elolvasom
2021-01-27
1 Kedvelés

Burgonyát a sütibe!

Mi magyarok egyáltalán nem kapjuk fel csodálkozva a fejünket, ha szóba kerülnek a burgonyás édességek. Gondoljunk csak például a szilvás vagy a barackos gombócra!

Elolvasom Elolvasom
2021-01-13
1 Kedvelés

Gazdaságosan is finomat: sütemények búza- és kukoricadarával

A búzadarát és a kukoricadarát senkinek sem kell bemutatni, 1-1 zacskó biztosan megtalálható belőlük a legtöbb konyhában vagy kamrapolcon.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!