Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Krémes focilabda

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 16 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

Csatos tortaforma (Ø 24 cm)

sütőpapír

Keksz alaphoz:

80-100 g olvasztott margarin vagy vaj
200 g kekszmorzsa
40 g porcukor
40 g olvasztott Dr. Oetker Tortabevonó ét

Zseléhez:

1-2 csepp kék ételszínezék
300 ml víz

Krémhez:

500 g mascarpone krémsajt
450 g natúr joghurt
1-2 evőkanál citromlé
75 g porcukor
100 ml tej

Díszítéshez:

Elkészítés

Előkészítés:

A tortaformát sütőpapírral kibéleljük. A tortabevonót (csak 40 g) gőz felett megolvasztjuk. Egy 15 x 15 cm–es sütőpapírra öntjük, és egyenletesen elsimítjuk, majd hagyjuk megszilárdulni.

Elkészítés:

Zselé:
A gyümölcskocsonyát a tasakon lévő utasítás szerint elkészítjük és néhány csepp kék ételszínezékkel zöldre festjük. A megfőzött gyümölcskocsonyát egy kb. Ø 12-15 cm üvegtálba öntjük, és kihűlés után a hűtőbe tesszük, hogy jól megdermedjen.

Kekszalap:
A margarint és a tortabevonót egy főzőedényben megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a kekszmorzsa és porcukor keverékéhez, alaposan összekeverjük. Az így kapott csokis kekszmorzsát az előkészített tortaformába kanalazzuk, egyenletesen elosztjuk, majd a tetejét kanállal lenyomkodva a formába simítjuk. A tortaformát legalább 20 percre a hűtőszekrénybe helyezzük.

Krém:
A mascarpone krémsajtot, joghurtot, és a citromlevet, cukrot egy keverőedénybe tesszük, és konyhai robotgéppel (habverő) csomómentesre keverjük. A zselatint a 100 ml tejben megáztatjuk, majd megmelegítjük(nem főzzük) hűlni hagyjuk és hozzáadjuk a joghurtos mascarponéhoz. A megdermedt zöld gyümölcskocsonyát a forma közepére fordítjuk, majd ráhalmozzuk a krémet. Kupolaszerűen a zselére és a tortaalapra simítjuk, és legalább két órára a hűtőszekrénybe helyezzük.

A csokoládélapból hatszögeket szúrunk ki. A hatszögeket a focilabda mintázatának megfelelően a tortára helyezzük. A megmaradt tortabevonót (kb. 20 g gőz felett megolvasztjuk, fagyasztózacskóba töltjük, a zacskó sarkát picit kivágjuk, és a hatszögeket összekötjük.)

A kapcsos tortaforma szélét eltávolítjuk, majd a tortát felszeleteljük.
Krémes focilabda

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
15 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 0-20 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
10 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2021-04-16
0 Kedvelés

Könnyű desszertek tavaszra

A nagy húsvéti eszem-iszom után jól esnek a könnyedebb édességek. Szerencsére ilyenkor már melegszik az idő, és eleve nem kívánjuk a nehéz ételeket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-04-07
0 Kedvelés

Színezd újra! Látványos sütemények Fekete kakaóval

Kakaós sütemények fekete csavarral! Ha nemcsak a finom ízek, hanem az izgalmas, látványos küllem is számít egy sütinél, akkor a Dr. Oetker Fekete zsírszegény kakaópor a te terméked lesz!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-04-01
1 Kedvelés

Dekoráció helyett egy látványos süti – mohatorta

Nincs ötletünk a húsvéti dekorációra? Semmi gond! Készítsünk egy igazán látványos sütit az asztalra, a mohatortát!

Elolvasom Elolvasom

Lekvárok, szörpök, befőttek

1 Kedvelés

Tippek és trükkök a tökéletes befőzéshez.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-03-19
1 Kedvelés

Húsvéti brunch

Közeleg a húsvét, bár a jelenlegi helyzetben a nagy családi események valószínűleg elmaradnak, de szűk körben is feldobhatjuk a húsvéti lakomát. Lenyűgöző receptjeink igazán csodássá varázsolják az ünnepi asztalt!

Elolvasom Elolvasom

Sütemények

1 Kedvelés

Tippek és trükkök a tökéletes sütemények elkészítéséhez.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!