
Töltött hótorta



Hozzávalók
Tortaforma (24-26 cm ø):
Tetejére:
Tésztához:
Töltelékhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Elõkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 100 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojásfehérjét egy magasfalú keverőedénybe öntjük és konyhai robotgéppel (habverő) kemény habbá verjük. Fokozatosan hozzáadjuk a kimért cukrot, a vanillincukrot, majd addig keverjük, míg a cukor teljesen feloldódik és kemény habot kapunk. A felvert habot csöves habzsákba töltjük (kb. 8 mm-es ø). Egy 24-26 cm-es ø tortaforma segítségével egy ilyen méretű kört vágunk ki sütőpapírból. A tepsit (kb. 30x40 cm) sütőpapírral béleljük, majd az egyik oldalára ráfektetjük a kivágott formát. A felvert fehérjéből pöttyöket nyomunk kör alakban a kivágott sütőpapírra (1. ábra) és a maradék habból 8-10 kis fenyőformát nyomunk (kb. 4x7 cm) a tepsibe (2. ábra) és a sütő alsó felében megsütjük, szárítjuk.
Sütési idő: kb. 60-65 perc
A megsült habcsókfenyőket és a pöttyöket meghintjük porcukorral és a tepsiben sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Tészta:
A kimért hozzávalókat egy keverőtálba tesszük és konyhai robotgéppel (habverő) kb. 3 percig a legmagasabb fokozaton habosra keverjük. A sütőpapírral bélelt tortaformába az így kapott tésztát egyenletesen elsimítjuk, a sütő középső felébe toljuk, és a tésztát megsütjük.
Alsó és felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 50-55 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Töltelék:
A tortalapot vízszintesen középen elvágjuk és az alsó felét a kimosott tortaformába visszahelyezzük. A gesztenyés süti pudingot a csomagoláson található leírás alapján (800 ml tejjel) elkészítjük, majd az alsó tortalapon egyenletesen elterítjük és hűlni hagyjuk. Ezután a 400 ml habtejszínt a porcukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük, majd a kihűlt pudingra terítjük és a tortalap másik felével befedjük. A pöttyökből készített körformát 10-12 szeletre vágjuk és a tészta tetejére helyezzük. A tortát tálalásig a hűtőszekrénybe tesszük.
Díszítés:
Tálalás előtt a tortát porcukorral hintjük és a habcsókfenyőket a torta szélére nyomkodjuk.
Tipp:


Töltött hótorta
Hozzávalók
Tortaforma (24-26 cm ø):
Tésztához:
Díszítéshez:
Elkészítés
Elõkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 100 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojásfehérjét egy magasfalú keverőedénybe öntjük és konyhai robotgéppel (habverő) kemény habbá verjük. Fokozatosan hozzáadjuk a kimért cukrot, a vanillincukrot, majd addig keverjük, míg a cukor teljesen feloldódik és kemény habot kapunk. A felvert habot csöves habzsákba töltjük (kb. 8 mm-es ø). Egy 24-26 cm-es ø tortaforma segítségével egy ilyen méretű kört vágunk ki sütőpapírból. A tepsit (kb. 30x40 cm) sütőpapírral béleljük, majd az egyik oldalára ráfektetjük a kivágott formát. A felvert fehérjéből pöttyöket nyomunk kör alakban a kivágott sütőpapírra (1. ábra) és a maradék habból 8-10 kis fenyőformát nyomunk (kb. 4x7 cm) a tepsibe (2. ábra) és a sütő alsó felében megsütjük, szárítjuk.
Sütési idő: kb. 60-65 perc
A megsült habcsókfenyőket és a pöttyöket meghintjük porcukorral és a tepsiben sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Tészta:
A kimért hozzávalókat egy keverőtálba tesszük és konyhai robotgéppel (habverő) kb. 3 percig a legmagasabb fokozaton habosra keverjük. A sütőpapírral bélelt tortaformába az így kapott tésztát egyenletesen elsimítjuk, a sütő középső felébe toljuk, és a tésztát megsütjük.
Alsó és felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 50-55 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Töltelék:
A tortalapot vízszintesen középen elvágjuk és az alsó felét a kimosott tortaformába visszahelyezzük. A gesztenyés süti pudingot a csomagoláson található leírás alapján (800 ml tejjel) elkészítjük, majd az alsó tortalapon egyenletesen elterítjük és hűlni hagyjuk. Ezután a 400 ml habtejszínt a porcukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük, majd a kihűlt pudingra terítjük és a tortalap másik felével befedjük. A pöttyökből készített körformát 10-12 szeletre vágjuk és a tészta tetejére helyezzük. A tortát tálalásig a hűtőszekrénybe tesszük.
Díszítés:
Tálalás előtt a tortát porcukorral hintjük és a habcsókfenyőket a torta szélére nyomkodjuk.
Tipp:

Legújabb cikkek

Gazdaságosan is finomat: sütemények búza- és kukoricadarával
A búzadarát és a kukoricadarát senkinek sem kell bemutatni, 1-1 zacskó biztosan megtalálható belőlük a legtöbb konyhában vagy kamrapolcon.


Kezdd egészségesen az új évet!
Új év, új kezdet. Az óesztendő végén sokan tesznek fogadalmat: január elsejétől egészségesebben, tudatosabban fognak táplálkozni.


Szilveszteri partifalatok – főszerepben a sós sütik
Az idei szilveszter minden bizonnyal csendesebben fog telni, legtöbbünk otthon fogja tölteni majd 2020 utolsó estéjét.


Dió, mák, narancs, az ünnep ízei
Valamennyi ünnepünknek megvannak a maga meghatározó szokásai, illatai, ételei és igen, süteményei is.


Finomságok karácsonyra – idén kerüljön gasztroajándék a fa alá!
A gasztroajándékok jöttek, láttak és győztek, az utóbbi években óriási divattá vált saját készítésű házi finomságokat ajándékozni szülinapra, húsvétra és persze karácsonyra.


Süssünk tematikus tortákat! Inspirációk az ünnepekre
Egyedi tematikával a hagyományos tortáink egészen különlegessé válhatnak. Sőt! Egyben nagyszerű karácsonyi torták is lehetnek. Olyan finomságok, amelyek annyira jól néznek ki, hogy szinte bűn megenni őket.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?